بستگی به نوع سایت ای که میخوای بسازی، وبسایتت باید بهترین نمای ممکن از خودت یا کسبوکارتو نشون بده.
این کار معمولا راحت نیست و خیلیها وقتی از صفر سایت میسازن یا از ابزار ساخت سایت استفاده میکنن، ممکنه دچار خستگی و استرس بشن.
اما خوشبختانه، این راهنما بهت نشون میده چطور یک وبسایت از صفر بسازی و در عین حال آرامش خودتو حفظ کنی. ادامه رو بخون تا با نکات تخصصی برای شروع آشنا بشی.
چطور یک سایت از صفر بسازیم
- نوع وبسایت رو مشخص کن
- سازنده وبسایت رو انتخاب کن
ا - اسم دامنه رو انتخاب و ثبت کن
- یه هاست مناسب انتخاب کن
- قالب سایت رو انتخاب کن
. - قالب رو با توجه به برندت شخصیسازی کن
- ساختار سایت رو بساز
- صفحات مفید اضافه کن
- محتوای جذاب ایجاد کن
- سایت رو تست کن و منتشر کن
. - وبسایت رو نگهداری کن و تبلیغ کن
- 1.نوع وبسایت رو مشخص کن
هر وبسایتی که میسازی با داشتن یک هدف و مخاطب مشخص شروع میشه. با تعیین هدف و نیازهای مخاطب، میتونی سایتت رو طوری بسازی که نه تنها زیبا باشه، بلکه عملکردی که ازش میخوای رو هم داشته باشه.
اولین قدم برای ساختن یه وبسایت موفق اینه که هدف سایت رو مشخص کنی.
از خودت بپرس: هدف اصلی وبسایتم چیه؟
میخوام محصولات بفروشم، اطلاعات به اشتراک بذارم یا یه جامعه آنلاین بسازم؟ هر چی که باشه، داشتن هدف مشخص، تصمیمگیریها رو در مسیر ساخت سایت راحتتر میکنه.
بعد باید به مخاطب سایتت فکر کنی. کی از اون چیزی که تو ارائه میدی بیشترین بهره رو میبره؟ برای مشخص کردن مخاطبها،
شخصیتهایی بساز که ویژگیها و چالشهای اونها رو مشخص کن. میتونی از نظرسنجیها یا گفتگوهای مستقیم با افراد استفاده کنی
تا اطلاعات دقیقتری به دست بیاری. هر چقدر بهتر مخاطبت رو بشناسی، طراحی سایتت راحتتر و موفقتر خواهد بود.
همچنین باید مشخص کنی که چه چیزی وبسایت تو رو منحصر به فرد میکنه. مزایا و راهحلهایی که ارائه میدی رو برجسته کن تا از رقبا متمایز بشی و ارتباط عمیقتری با مخاطب برقرار کنی.
تمام طراحی و محتوای سایت باید بر اساس هدف نهاییات ساخته بشه. مثلا یه سایت خدماتی طبیعتا با یه فروشگاه آنلاین فرق خواهد داشت.
چون خدماتیا بیشتر به نمایش کارهای شخصی و فرم “تماس با من” نیاز داره، در حالی که یه فروشگاه آنلاین نیاز به صفحات محصولات، پرداخت و شاید حتی گزینههای چاپ بر اساس تقاضا داره تا سایت بتونه درآمدزایی کنه.
همچنین بهتره که سایتهای مشابه و رقبای خودت رو بررسی کنی، هم از نظر طراحی و هم از نظر کارکرد. بررسی سایتهای رقیب میتونه
بهت کمک کنه بفهمی که باید چه ویژگیهایی توی سایتت باشه. اینکار بهت نشون میده که کجاها فرصت داری تا متفاوت عمل کنی و چیزی بیشتر یا بهتر از رقبا ارائه بدی.
در نهایت، هدفهای مشخص و قابل اجرا برای خودت تعیین کن تا همیشه در مسیر درست بمونی. معیارهایی مثل ترافیک سایت،
نرخ تعامل یا معیارهای تبدیل رو برای سنجش پیشرفتت تعیین کن. این هدفها بهت کمک میکنن بفهمی چه چیزی جواب داده و استراتژیات رو برای رسیدن به نتایج بهتر اصلاح کنی.
با توجه به هدفهایی که داری، ممکنه بخوای نوع خاصی از وبسایت رو بسازی و ویژگیهایی رو به سایتت اضافه کنی که به اون اهداف کمک کنه.
بسته به اهدافی که داری، انواع مختلفی از وبسایتها وجود دارن که ممکنه بخوای بسازی و ویژگیهایی هم هست که ارزش اضافه کردن به سایتت رو دارن:
- بلاگ
- فروشگاه آنلاین
- گالری تصاویر
- لینکهای شبکههای اجتماعی
- فروشگاه آنلاین (تکمیل)
- ویژگی چت
- منطقه اعضا
- سیاست حفظ حریم خصوصی
- سایت رویداد (از جمله سایت عروسی)
- سایت غیرانتفاعی
- سایت کلیسا
باید توجه داشته باشی که یک وبسایت ممکنه چندین هدف مختلف رو دنبال کنه. در این صورت، باید هدف اصلی سایت رو خیلی واضح مشخص کنی. برای مثال، شرکت s که خدمات پذیرایی ارائه میده، از سایتش برای معرفی داستان برند خودش استفاده میکنه. در حالی که هدف این سایت جذب مشتریهای جدید هست، تمرکز اصلی اون روی آموزش دادن به مشتریان فعلی در مورد ویژگیهایی است که s رو از رقبا متمایز میکنه. چون وبسایت این شرکت به خوبی ارزشها و اصول اونها رو نشون میده، به یک ابزار خیلی مفید برای جذب مشتریانی تبدیل شده که ارزشهای مشابهی دارند و کار اونها رو میپسندند.
نکته از زبان یک سایت باتجربه حرفه ای:
“وقتی از مشتریام میپرسم چرا ما رو به رقبا ترجیح دادن، معمولاً میگن به خاطر وبسایتمون بوده. من فکر میکنم اونا میتونن از طریق ارتباطی که باهاشون برقرار میکنیم
و متمایز بودنمون به عنوان یک شرکت پذیرایی خلاق، شور و اشتیاق ما رو احساس کنن.”
2.سازنده وبسایت رو انتخاب کن
سازنده وبسایت یکی از راهحلهای محبوب و مقرونبهصرفه است که به شما این امکان رو میده تا بدون نیاز به کدنویسی، وبسایت خودتون رو بسازید، طراحی کنید، شخصیسازی کنید، منتشر کنید و مدیریت کنید. بهترین پلتفرمها به شما کمک میکنن که سایت رو سریعتر راهاندازی کنید و بدون دردسر ازش استفاده کنید، در حالی که پشتیبانی ۲۴ ساعته و ویژگیهای داخلی هم دارن که کار مقیاسگذاری سایت رو راحتتر میکنه.
نکته از زبان یک سایت باتجربه و حرفه ای:
“چیزی که خیلی وقتها فراموش میشه وقتی در مورد انتخاب سازنده وبسایت صحبت میکنیم، توانمندیهای زیرساختیای هست که به شما وعده داده میشه—مثل قابلیت اطمینان هاستینگ، سطح امنیتی که برای محافظت از دادههای بازدیدکنندگان لازمه و سرعت سایت. حتی اگر زیرساختها اولین چیزی نباشند که به ذهنتون میاد، اما اگه کافی قوی نباشه، میتونه در آینده برای مالکان سایت مشکلات بزرگی ایجاد کنه، مخصوصاً وقتی بخواهند سایت رو گسترش بدن.”
با انتخاب سازنده وبسایت درست، دیگه نیازی نیست با جزئیات ریز و پیچیدهای که مالکان سایتهای DIY ممکنه باهاش روبرو بشن (مثلاً نصب دستی ویژگیهای امنیتی، رفع باگها به صورت خودکار و غیره) درگیر بشید. نرمافزارهای کمکدنویسی یا بدون کدنویسی، توسعه وب رو برای شما انجام میدن، پس نیازی به یادگیری کدنویسی برای شخصیسازی طراحی سایت ندارید. سازندههای وبسایت امروزی همچنین ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی رو شامل میشن که به شما کمک میکنن سریعتر و هوشمندتر از همیشه کار کنید.
نکات مهم برای انتخاب بهترین سازنده سایت:
- امکان شخصیسازی:
سازنده وبسایت باید امکان شخصیسازی داشته باشه تا بتونید سایتتون رو طبق برند و دیدگاه خودتون طراحی کنید. مثلاً آیا میخواهید یک سایت ایستا بسازید یا پویا؟ به دنبال سازندههایی باشید که گزینههای مختلف طراحی و انعطافپذیری برای تغییرات داشته باشن. - ابزارهای پشتصحنه و قابلیتهای تجاری:
علاوه بر طراحی وبسایت، سازنده وبسایت باید ابزارهای مورد نیاز برای پشتصحنه رو هم فراهم کنه. این شامل ویژگیهایی مثل قابلیتهای تجارت الکترونیک، مدیریت موجودی، برنامهریزی ملاقاتها و ابزارهای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) میشه. باید فهرستی از ویژگیهای ضروری و کارهایی که نیاز به اتوماسیون دارند تهیه کنید. - ویژگیهای هوش مصنوعی:
هوش مصنوعی این روزها حسابی محبوب شده و دلیل خوبی هم داره. وقتی یک شغل تماموقت یا کسبوکار داری، ابزارهای هوش مصنوعی میتونن فرآیند ساخت و نگهداری وبسایت رو برات سادهتر کنن - یکپارچگی با ابزارهای شخص ثالث:
احتمالاً قبلاً یه پلتفرم برای ایمیلها، تبلیغات یا عملکردهای دیگه دارید یا شاید میخواهید به کانالهای فروش جدید مثل Amazon وارد بشید. به دنبال سازندههای وبسایتی باشید که با ابزارهای شما یکپارچه بشن یا جایگزینهای کافی برای اونها ارائه بدن. - امنیت:
امنیت وبسایت برای محافظت از سایت و دادههای کاربران بسیار مهمه. سازنده وبسایت باید ویژگیهایی مثل گواهینامه SSL، پشتیبانگیری منظم و نظارت بر امنیت رو ارائه بده تا در برابر تهدیدات سایبری و نقض دادهها محافظت بشید. - سرعت:
سرعت بارگذاری وبسایت تأثیر زیادی روی تجربه کاربری و رتبهبندی SEO داره. به دنبال سازنده وبسایتی باشید که سایتهای سریع بارگذاری بشن. ویژگیهایی مثل شبکههای تحویل محتوا (CDN) که سرعت تحویل محتوا رو افزایش میده، کد بهینهشده و فشردهسازی تصاویر میتونه در این زمینه کمک کنه. - قابلیت اطمینان:
سازنده وبسایت باید آپتایم یعنی همون زمان مداوم و کمترین دانتایم رو ارائه بده . نظرات کاربران و آمار آپتایم سازنده وبسایت رو بررسی کنید تا خیالتون راحت باشه که وبسایت شما همیشه در دسترس خواهد بود. - پشتیبانی:
پشتیبانی مشتری یکی از مهمترین نکاتیه که ممکنه تا زمانی که مشکلی پیش نیاد متوجه اهمیتش نشید. هنگام ارزیابی گزینهها، مطمئن بشید که پشتیبانی مشتری در منطقه زمانی شما در دسترسه و میتونید مشکلات رو قبل از بزرگ شدن حل کنید. به دنبال سازندههای وبسایتی باشید که انواع کانالهای پشتیبانی، از جمله پایگاه دانش و منابع خودیاری رو ارائه بدن.
نکته از زبان یک سایت باتجربه و حرفه ای=
“به عنوان یک خالق یا کارآفرین، معمولاً چندین نقش رو همزمان ایفا میکنید. شما دارید وبسایت رو طراحی میکنید، برای SEO بهینهسازی میکنید و خیلی کارهای دیگه. به همین دلیل به یک سازنده وبسایت نیاز دارید که این کارها رو براتون راحت و قابل یادگیری کنه، به طوری که بتونید همه این کارها رو روی یک پلتفرم انجام بدید و همچنان مثل یک متخصص در این زمینهها عمل کنید.”
03. انتخاب و ثبت نام دامنه
یکی از هیجانانگیزترین بخشهای ساخت وبسایت، انتخاب نام دامنه است.
دامنه شما مثل آدرس و خانه دائمی وبسایتتون در اینترنته. وقتی یک کاربر اینترنتی نام دامنه شما یا URL وبسایت رو در مرورگر وارد میکنه،
مرورگر به یک سرور وب متصل میشه که دامنه رو با آدرس IP شناسایی میکنه و سپس وبسایت رو به کاربر نمایش میده. این فرآیند به نام سیستم نام دامنه (DNS) شناخته میشه.
انتخاب نام دامنه نباید خیلی پیچیده باشه. در حالی که نام دامنه باید به یاد ماندنی و منحصر به فرد باشه، معمولاً دامنهها (دامنههای سطحبالا) و زیر دامنهها شامل نام وبسایت شما و یا نام کسبوکار شما هستند، که بعد از اون یک پسوند مثل .com یا .org قرار میگیره. اگر در پیدا کردن نام مناسب برای کسبوکار خود مشکل دارید، میتونید از تولیدکنندههای نام دامنه استفاده کنید تا به شما کمک کنه تا شروع کنید.
تمامی دامنهها باید از طریق یک ثبتکننده دامنه یا مرجع دامنه ثبت بشن که مالکان هر دامنهای در آن قابل جستجو و پیدا کردن هستند.
همچنین باید به پسوند دامنهای که میخواهید استفاده کنید هم فکر کنید:
- دامنه .de
- دامنه .xyz
- دامنه .co
- دامنه .ch
- دامنه .be
- دامنه .store
- دامنه .info
- دامنه .tv
- دامنه .company
- دامنه .digital
- دامنه .ca
- دامنه .fr
سازندههای وبسایت معمولاً دامنه رایگان رو با یک برنامه ساخت وبسایت پولی ارائه میدن. این کار مزیتهای زیادی داره،
چون اعتبار وبسایت شما رو هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو افزایش میده. این نشون میده که شما یک برند حرفهای و معتبر هستید و به کاربران کمک میکنه راحتتر شما رو آنلاین پیدا کنند.